Yemek Tarifleri

Güveçte Fırın Tavuk Sote

Güveçte Fırın Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı tavuk bonfile
  • 500 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için;

  • 1. yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Güveçte Fırın Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavukları kızgın tencerede kavurun suyunu çeken tavuklara tereyağı ve mantarları ekleyelim.
  2. 5 dakika kavurduktan sonra salçayı ek edelim.
  3. Ardından domates ,biber ve sarımsağı ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 10 dk pişirelim .
  4. Pişen tavukları güveçlere alalım ve beşamel sosu hazırlayalım .
  5. Bir tencereye un ve tereyağını ekleyip kavuralım, üzerine sütü ek edelim, yoğunlaşınca karabiber ve tuzu ekleyelim .
  6. Koyulaşınca kapatıp tavukların üzerine dökelim.
  7. Üzerine rende kaşar ekleyip 175 derece evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.Afiyet olsun ????????????.

Güveçte Fırın Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu