Yemek Tarifleri

Güveçte Et

Güveçte Et Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates (İsteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 adet küp küp doğranmış etin kendi yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz

Güveçte Et Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Eti asla yıkamıyoruz. Hoş dinlenmiş ve kanını salmış olması kâfi.
  2. İstediğin büyüklükte etini kesin.
  3. Güveç altına ince sıvı yağ dökün.
  4. Soğan ve biberi dört modül biçiminde doğrayın.
  5. Sırasıyla materyalleri et soğan biber domates eklenir et yağı ek edilir.
  6. En son salçalı şu yapıp üzerine gezdirilir.
  7. Tuzunu ve kırmızı toz biber eklenir.
  8. Yağlı kağıdı ıslat kapağı kapatın.
  9. 2 saat pişsin.
  10. 2 saat sonrası vakit varise fırına sür üzeri kızarınca al.

Güveçte Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu