Yemek Tarifleri

Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker (azaltabilirsiniz)
  • İri çekilmiş ceviz,badem, fındık
  • 1 yemek kaşığı gül suyu (tercihen)

Üzeri için:

  • Pirinç antep fıstığı
  • Nar taneleri
  • File badem
  • İri kıyılmış ceviz

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sütü ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtalım.
  2. Kaynamasına gerek yok şeker erisin kâfi.
  3. Tercih ediyorsanız gülsuyunu ekleyip karıştırın.
  4. Çok sıcak ise serçe parmağınızı batırdığınızda dayanabileceğiniz ısıya gelinceye kadar ılımaya bırakın. Unutmayın süt çok sıcak olursa hamur olur soğuk olursa sütünü çekmez.
  5. Güllaç yaprağını derin bir kaba koyun. Her vakit parlak kısmı üste gelmeli.
  6. Bir kepçe üzerine süt döküp öbür yaprağı üzerine kapatın.
  7. 5 kat yaprak süt formunda tamamlayıp ortasına çokça iri çekilmiş ceviz serpiştirin.
  8. Yine üzerine 5 kat olacak halde güllaç yaprağı ve süt olarak tamamlayın.
  9. Ben üzerine ceviz file badem pirinç antep ve nar taneleriyle süsledim. Siz neyi yakıştırıyorsanız o denli süsleyin afiyet olsun….

Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu