Yemek Tarifleri
Gül Tatlısı
Gül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 125 gram margarin yahut tereyağ
- I 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı besin boyası yahut 2 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti tüpe alıp kaynatalım.
- Altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Derin bir kaba, kabartma tozu ve un hariç başka bütün materyalleri alıp spatula yardımı ile karıştıralım azar azar un eği yaparak kulak göğsü yumuşaklığında bir kıvam elde edelim.
- Hamuru ortadan ikiye bölüp, yarısına besin boyası yahut kakao ekleyip güzelce yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurumuzu tezgaha alıp merdane yardımı ile açalım.
- Çay bardağı ile kesip bir renkli hamur bir de beyaz hamurumuzdan dörder tane yan yana koyup rulo formunda sarıp bıçak yardımıyla kesip, tepsiye dizelim birebir sürece hamurumuz bitene kadar devam edelim.
- Daha sonra 140 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri hafif kızarana dek pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra birinci sıcağı çıkan tatlımızın üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
- Daha sonra dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz afiyet olsun 🌺videolu anlatım @becerikli_bir_anne ınstagram ve youtube sayfamda mevcut🌺.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın