Yemek Tarifleri

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon

Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım bir tencereye 3 buçuk su bardağı su ve 3 buçuk su bardağı toz şeker koyup tencereyi ocağa alalım .
  2. Şeker eriyene kadar karıştıralım ,sonra kaynamaya bırakalım.
  3. Şerbet kaynamaya başlayınca çeyrek limon suyunu ekleyip karıştırıp ocağın altını biraz kısıp 15 dakika kadar daha kaynatalım sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  4. Yoğurma kanına oda sıcaklığındaki tereyağını alıp ,üzerine sıvı yağı ,yoğurdu, yumurtayı, irmiği ,sirkeyi koyup güzelce karıştıralım ,sonra kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ekleyin.
  5. Ardından 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  6. Sonra hamurun yarısını iki yağlı kağıt ortasına alıp merdane yahut oklava ile açalım ve açmış olduğunuz hamuru bir çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar keselim.
  7. 3 tane kestiğimiz hamurdan alıp yarım ay halinde üst üste gelecek formda koyup üstten başlayıp rulo yapalım.
  8. Tam ortasından keselim kesilen tarafı alta gelecek formda tepsiye dizelim.
  9. Hepsi bitene kadar tıpkı sürece devam edelim evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli formda 35-40 dakika pişirelim.
  10. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim 5 dakika sonra tatlıları karşıt çevirelim dikkatlice 10 dakika bu biçimde beklettikten sonra tatlımızı tekrar çevirelim ve şerbeti yeterlice çekip soğuduktan sonra servis edelim.

Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu