Yemek Tarifleri

Gül Böreği

Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Dilediğiniz peynir
  • Bir tutam maydanoz (isteğe bağlı)
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Susam

İç sosu için;

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Çay kaşığı ucuyla tuz

Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yufkayı eşit olarak dört kesime keselim.
  2. Peyniri rendeleyerek içerisine küçükçe doğradığımız maydanozu ve pul biberi ekleyelim.
  3. Hazırladığımız iç sosu yufkalara eşit olarak sürelim.
  4. Peynirli harcımızı yufkalara dökelim.
  5. Yufkayı silindir halinde yuvarlayıp, içe gerçek kıvırarak gül formu verelim.
  6. Gül böreklerinin üzerine harcımızı sürelim ve susam serpelim.
  7. 180° evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun ?

Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu