Yemek Tarifleri

Glutensiz Profiterol

Glutensiz Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 3 adet yumurta

Kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı glutensiz un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin

Çikolata sosu için;

  • Glutensiz çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt

Glutensiz Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak hamuru yapmak için bir tencereye margarin ve suyu alıp karıştırarak kaynatıyoruz.
  2. Üzerine unu ekleyip daima karıştırarak tabanına hamur yapışana kadar 4-5 dk pişiriyoruz.
  3. Hamuru bir kaseye alıp 15 dk kadar soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan hamurun içine yumurtaları teker teker atıp her bir yumurta özdeşleşene kadar güzelce karıştırıyoruz.
  5. Hamurumuzu sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde olacak halde hamurlarımızı sıkıyoruz.
  6. Bu ölçülerle yaklaşık 20-22 adet hamur elde ediliyor.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişiriyoruz.
  8.  Hamurumuz pişerken kremayı hazırlıyoruz.
  9. Vanilin hariç tüm materyalleri bir tencereye alıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  10. Krema pişince ocağın altını kapatıp vanilini ekliyoruz ve düzgünce karıştırıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
  11. Kremamız soğurken çikolata sosunu hazırlıyoruz.
  12. Hamurlarımız pişip soğuyunca soğuyan kremayı hamurların içine sıkıyoruz.
  13. Eğer krema sıkma aparatınız yoksa hamurları ortadan kesip krema doldurabilirsiniz.
  14. En son profiterollerin üzerine çikolata sosu döküp servis ediyoruz.

Glutensiz Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu