Yemek Tarifleri

Gerdan Paça Çorbası

Gerdan Paça Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kuzu gerdan
  • 1 kuru soğan
  • 2 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım limon suyu
  • 2 diş sarımsak

Çorbanın üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Gerdan Paça Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Gerdanları yıkayıp düdüklü tencereye koyalım.
  2. Bir bütün soğan iki litre su tuz koyalım.
  3. Düdüklünün kapağı kapalı 25 dakika pişirelim.
  4. Pişen gerdanların erlerini ayıklayalım bir kenara alalım.
  5. Gerdanları pişirdiğimiz suyu diğer bir tencereye süzelim.
  6. Ocakta kaynamaya bırakalım.
  7. Terbiyesini hazırlayalım. Yoğurt, yumurta, un, limon suyu ezilmiş sarımsak bunları hoş çırpalım.
  8. Kaynayan çorbanın suyundan kepçeyle azar azar terbiyeye ekleyelim birebir vakitte terbiyeyi karıştıralım ki terbiyemiz kesilmesin.
  9. Terbiyemizi yavaş yavaş çorbamıza ek edelim iki üç dakika kadar kaynatalım (Çorbanın kıvamını kendi isteğinize nazaran ayarlayın koyu olursa az sıcak su eklenebilir)
  10. Bu esnada etleri de ek edelim hoş karıştıralım.
  11. Ocağı kapatalım bir tavada tereyağ, sıvı yağ eritelim.
  12. Toz kırmızı biber de koyup çorbanın üzerine dökelim. Çorbamız servise hazır.

Gerdan Paça Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu