Yemek Tarifleri

Gelin Çantası

Gelin Çantası Tanımı İçin Malzemeler

Kek için

  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta tepeleme
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Ayrıca;

  • Hindistan cevizi
  • Bitter çikolata

Gelin Çantası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kremasını hazırlayalım bunun için uygun bir tencereye nişasta un şeker ve sütü alıp daima karıştırarak pişirelim. Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya ek edip eriyene kadar karıştıralım.
  2. Muhallebi düzgünce soğuduktan sonra krem şanti ek edip mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpalım.
  3. Kek için; çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp 2-3 dakika çırpalım sıvı yağ ve süt ek edip tekrar çırpalım un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip tekrar çırpalım.
  4. Isıttığımız krep tavasının altını uygunca kısalım kek hamurundan bir yemek kaşığı alıp tavaya dökelim ve kaşıkla hafif yayalım kalın olursa katlarken kırılabilir üstü göz göz oluncaya kadar pişirelim tek taraflı pişiriyoruz.
  5. Pişen pankekleri kurumaması için bir poşetin üzerine alıp üzerini bezle kapatalım.
  6. Hepsini bu pişirdikten sonra hazırladığımız kremayı 1 tatlı kaşığı ile pankekin yarısına koyup kapatalım hindistan cevizine bulayıp erittiğimiz çikolatayla süsleyelim. Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Gelin Çantası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu