Yemek Tarifleri

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Geleli Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanlara bıçak ile delikler açıp 220 derecelik fırında közleyelim.
  2. Tencereye sıvı yağı alıp kızdıralım, üzerine etimizi atıp mühürleyelim.
  3. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar kapalı bir formda pişirelim.
  4. Soğan, sarımsak, biberleri yemeklik doğrayıp etimizin içine ekleyip soteleyelim.
  5. Sebzeler yumuşadıktan sonra salçamızı, küp küp doğranmış domatesleri, baharatları ve suyu ekleyip kapağı kapatıp domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  6. Patlıcanları soyup küp küp doğrayıp biraz tuz ve karabiber ile karıştırıp, tereyağı ile yağladığımız borcama üzerine etli harcımızı dökelim ve yayalım.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dk pişirelim.
  8. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kızdırılmış tereyağını gezdirip servis edebilirsiniz.

Geleli Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu