Yemek Tarifleri

Fransız Çorbası (Efsane Çorba)

Fransız Çorbası (Efsane Çorba) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane büyük uzunluk kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı oda sıcaklığında et suyu
  • 3 su bardağı oda sıcaklığında su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Her bir kase için;

  • 2’şer dilim baget ekmek
  • 1 ‘ er yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1′ er tatlı kaşığı parmesan peyniri

Fransız Çorbası (Efsane Çorba) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle soğanları soyup piyazlık ince uzun doğrayalım,sarımsakları ince kıyalım,tereyağını eritip üzerine soğan ve sarımsağı ekleyelim kısık ateşte kavurmaya başlayalım ( yaklaşık 30_35 dakika)
  2. Kahverengi renge dönünce üzerine toz şekeri ilave edip 5 dakika daha kavuralım,.
  3. Unu ekleyip birazda onu kavurduktan sonra üzerine et suyu ve suyu yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
  4. Tuz ,karabiber ve kekiği ilave edip karıştıralım topaklanma gidene kadar karıştıralım.
  5. Bu biçimde 10 dakika daha kaynatıp ( koyu olursa biraz su eği yapabilirsiniz) ocaktan alalım.
  6. Isıya güçlü kaselere çorbayı paylaştıralım.
  7. Üzerine bir dilim baget ekmek koyalım.
  8. O büsbütün suyunu çekince üzerine bir tane daha ekmek koyalım.
  9. Ekmeklerin üzerine rendelenmiş peynirlerden ekleyip bir parmak kadar su eklediğimiz tepsiye kaseleri yerleştirelim.
  10. Önceden ısıtılmış 18o derece fırında peynirler kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Fransız Çorbası (Efsane Çorba) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu