Yemek Tarifleri

Formu Şahane Poğaça

Şekli Şahane Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya (10 ml)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Beyaz peynir

Şekli Şahane Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Maya ılık su ılık süt ve şekeri karıştırılır bir 10 dk mayanın kabarması beklenir. harcımıza daha sonra sıvı yağ eklenir, 1 yumurtanın beyazı eklenir (sarısı üzerine) ve un elenerek yavaş yavaş harca dökülüp yoğurulur.
  2. Hamur yumuşak kulak göğsü kıvamında olacak. 1 saat mayalamaya bırakılır.
  3. Mayalanan hamurun şöyle bir havası çıksın o maya kokusu diye elimizle yoğurulur.
  4. Hamuru bezelere ayırıyoruz küçük merdane ile açıp en uç kısmını uzunlamasına bıçak yardımı ile kesiyoruz, en başa hamurun kesmediğimiz kısmına peynir koyup, katlayarak fotoğraftaki hal verilir.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve evvelden ısıtılmış 200° fırında pişirilir.

Not:İçerisine ben beyaz peynir kullandım siz isterseniz kaşar patates artık ne tercih ederseniz onu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun..

Şekli Şahane Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu