Yemek Tarifleri

Focaccia İtalyan İncisi

Focaccia İtalyan İncisi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardak sıcak su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 ,5 bardak un
  • Dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytin
  • Kurutulmuş domates yada çeri domates
  • Mor soğan
  • Kekik
  • Zeytin baharatı

Focaccia İtalyan İncisi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına sıcak su,maya ve şekeri katıp karıştıralım. 5 dk mayanın etkin olmasını bekleyelim.
  2. Karışıma zeytin yağı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  3. Kontrollü bir biçimde unu koyup yoğuralım.Ele çok hafif yapışan bir hamur elde edeceğiz.
  4. Hamuru 1 saat 20 dk da bir yoğurarak mayalandırıyoruz.
  5. Dikdörtgen borcamı zeytinyağıyla yağlıyoruz.
  6. Hamurun içine dilimlenmiş zeytin ve doğranmış kuru domateslerden 2 şer kaşık koyuyoruz (yoğunluğu isteğinize bağlı).
  7. Hamuru borcama alıp yağladığımız parmak uçlarımızla yaydırıyoruz.
  8. Üzerini dilimlenmiş soğan, domates,dereotu,kekik,zeytin baharatı (zeytin baharatı aktar ve şarküterilerde oluyor yoksa da sevdiğiniz baharatlarla süsleyebilirsiniz).
  9. 210 derece de 25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkarınca sıcak sıcak üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüyoruz.

Afiyet olsun.

Focaccia İtalyan İncisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu