Yemek Tarifleri
Focaccia İtalyan İncisi

Focaccia İtalyan İncisi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardak sıcak su
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 ,5 bardak un
- Dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytin
- Kurutulmuş domates yada çeri domates
- Mor soğan
- Kekik
- Zeytin baharatı
Focaccia İtalyan İncisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına sıcak su,maya ve şekeri katıp karıştıralım. 5 dk mayanın etkin olmasını bekleyelim.
- Karışıma zeytin yağı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Kontrollü bir biçimde unu koyup yoğuralım.Ele çok hafif yapışan bir hamur elde edeceğiz.
- Hamuru 1 saat 20 dk da bir yoğurarak mayalandırıyoruz.
- Dikdörtgen borcamı zeytinyağıyla yağlıyoruz.
- Hamurun içine dilimlenmiş zeytin ve doğranmış kuru domateslerden 2 şer kaşık koyuyoruz (yoğunluğu isteğinize bağlı).
- Hamuru borcama alıp yağladığımız parmak uçlarımızla yaydırıyoruz.
- Üzerini dilimlenmiş soğan, domates,dereotu,kekik,zeytin baharatı (zeytin baharatı aktar ve şarküterilerde oluyor yoksa da sevdiğiniz baharatlarla süsleyebilirsiniz).
- 210 derece de 25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca sıcak sıcak üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüyoruz.
Afiyet olsun.
Focaccia İtalyan İncisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın