Yemek Tarifleri

Fırında Tavuk Şiş

Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 tavuk göğsü
  • Cherry domates
  • Yeşil biber

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu (yoksa1 diş sarımsak )
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı patates çeşnisi (ben aromasını seviyorum yoksa kural değil)
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz

Fırında Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak tavuk göğüsünü küp küp doğrayın.
  2. Bir kabın içersine yoğurt, salça, yap ve baharatları ekleyip güzelce çırpın.
  3. Doğradığınız tavukları içerisine ek edip her yerine değecek biçimde karıştırın ve üzerini örtüp 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  4. Daha sonra çıkardığınız tavukları sırayla biber tavuk ve domates biçiminde şişlere geçirin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin.
  5. 200 derece fırında ortalama 20-25 dk (tavuklarınız boyutuna nazaran mühlet değişiklik gösterebilir. ) pişirin.
  6. Yanına pilav salata vb. Hazırlayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Fırında Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu