Yemek Tarifleri

Fırında Tavuk Şiş

Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler

  • Tavuk göğsü
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Çöp şiş

Fırında Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak çöp şişlerimizi su dolu bir kabın içinde bir saat beklemeye alalım ki pişerken yanmasınlar.
  2. Derince bir kabın içine kuru soğanımızı ve sarımsaklarımızı rendeleyelim. Zeytinyağı, yoğurt, tuz ve baharatları da koyalım güzelce karıştıralım.
  3. Kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı da karışıma ekleyerek karıştıralım. Streç sinemayla üzerini örterek buzdolabında -eğer vakit varsa bir gece yoksa iki üç saat kadar- beklemeye alalım.
  4. Süre sonunda suda beklemede olan şişlerimizi çıkaralım. Tek tek tavuklarımızı şişe geçirelim, tavuklarımız bitene kadar bu sürece devam edelim.
  5. Şişlerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim. Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dakika orta ara çevirerek denetimli olarak pişirelim.
  6. Sosu sayesinde yumuşacık ve lezzetli tavuk şişlerimiz servise hazır ? Kolay gelsin ? afiyet olsun ? sevgiler ?

Fırında Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu