Yemek Tarifleri

Fırında Tavuk

Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk incik
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı domates sos
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İncikleri güzelce açın, patatesleri soyup yuvarlak biçimde dilimleyip biberleri uzun ince doğrayın.
  2. Derin bir kaba yağı, salçayı, domates sosu,baharatları, tuzu,nar ekşisini ve iki modül ayırdığımız sarımsakları koyup düzgünce karıştırın.
  3. Bu karışıma tavuk, patates ve biberleri ekleyin karıştırın ve 20 dakika kadar üstünü kapatıp buzdolabında bekletin.
  4. Tepsinize alüminyum folyo serin ve onun üzerine de yağlı kağıt serin.
  5. Dinlendirdiğiniz malzemeyi hazır olan tepsiye patates,tavuk ve biber sırasıyla serin.
  6. Dış kısımda kalan yağlı kağıtla üstünü kapatın ve folyo ile de paket haline getirin.
  7. 220 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Instagram hesabından takip etmeyi unutmayın lütfen ????.

Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu