Yemek Tarifleri

Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağından az eksik şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıncaya ve su kayboluncaya kadar pişirilir.
  2. 1 litre süt ek edilir düzgünce kaynatılır.
  3. Pirinçlerin piştiğinden emin olunca şeker ilave edilir.
  4. Daha sonra nişasta yarım su bardağı süt ile karıştırılıp karışıma eklenir. Pişen sütlaç toprak kaselere konulur.
  5. Fırınlama formu:fırın tepsisine 3 su bardağı su konulur.
  6. Kaseler su dolu tepsiye yerleştirilir. Fırının üst katına verilir.
  7. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu