Yemek Tarifleri

Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su

Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ek edin ve kaynatalım uygunca kaynayınca şekeri ilave edin.
  3. 2 yemek kaşığı nişastayı kasede su ile açın, sütlaca karıştırarak ek edin, 6-7 dakika kadar kısık ateşte kaynatın, akabinde vanilyayı ek edip 1-2 dakika daha kaynatın altını kapatın.
  4. Fırın için; uygun ısıya sağlam sütlaç kaselerine tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin 200 derece sütlaçlarımızı eşit bir biçimde paylaştırın, tepsiyi yarıya soğuk su doldurun, sütlaç kaselerini fırın tepsisine dizin.
  5. Sütlaçlarımız üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun?

Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu