Yemek Tarifleri
Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ek edin ve kaynatalım uygunca kaynayınca şekeri ilave edin.
- 2 yemek kaşığı nişastayı kasede su ile açın, sütlaca karıştırarak ek edin, 6-7 dakika kadar kısık ateşte kaynatın, akabinde vanilyayı ek edip 1-2 dakika daha kaynatın altını kapatın.
- Fırın için; uygun ısıya sağlam sütlaç kaselerine tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin 200 derece sütlaçlarımızı eşit bir biçimde paylaştırın, tepsiyi yarıya soğuk su doldurun, sütlaç kaselerini fırın tepsisine dizin.
- Sütlaçlarımız üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun😊
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın