Yemek Tarifleri
Fırında Soslu Kabak Görüntülü

Fırında Soslu Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kabak
- 2 tane kapya biber
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane havuç
- 1 tane kuru soğan
Sebzeleri kavurmak için
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos ı̇çı̇n
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 küçük kase dereotu
Üzeri için
- 100 gram kaşar peyniri
Fırında Soslu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzeleri güzelce yıkayalım ve ince ince doğrayalım
- Zeytinyağını tavayı alalım.
- İlk evvel havuçları 5 dakika kavuralım
- Biberleri ve soğanları ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
- Daha sonra kabakları ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirelim.
- Büyük uzunluk borcama yağlayalım pişirdiğimiz zerzevatları borcama dökelim.
- Sos için yumurta süt ,su ve zeytinyağını karıştırma kabına alıp karıştıralım.
- Unu, kabartma tozunu, tuz ve karabiberi ekleyelim karıştıralım.
- Dereotunu ekleyip tekrardan karıştıralım hiç topa kalmayana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Sosu sebzelerin üzerine dökelim.
- Rendelediğimiz kaşar peynirini en üstte yerleştirelim.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 35 dakika sürdü. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim deneyeceklere afiyet şifa olsun.

Fırında Soslu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın