Yemek Tarifleri

Fırında Soslu Kabak Görüntülü

Fırında Soslu Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 2 tane kapya biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane havuç
  • 1 tane kuru soğan

Sebzeleri kavurmak için

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos ı̇çı̇n

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 küçük kase dereotu

Üzeri için

  • 100 gram kaşar peyniri

Fırında Soslu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sebzeleri güzelce yıkayalım ve ince ince doğrayalım
  2. Zeytinyağını tavayı alalım.
  3. İlk evvel havuçları 5 dakika kavuralım
  4. Biberleri ve soğanları ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
  5. Daha sonra kabakları ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  6. Kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirelim.
  7. Büyük uzunluk borcama yağlayalım pişirdiğimiz zerzevatları borcama dökelim.
  8. Sos için yumurta süt ,su ve zeytinyağını karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  9. Unu, kabartma tozunu, tuz ve karabiberi ekleyelim karıştıralım.
  10. Dereotunu ekleyip tekrardan karıştıralım hiç topa kalmayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  11. Sosu sebzelerin üzerine dökelim.
  12. Rendelediğimiz kaşar peynirini en üstte yerleştirelim.
  13. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 35 dakika sürdü. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim deneyeceklere afiyet şifa olsun.

Fırında Soslu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu