Yemek Tarifleri

Fırında Soslu Banvit İftarlık Bütün Tavuk

Fırında Soslu Banvit İftarlık Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet Banvit İftarlık Bütün Tavuk

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak(isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1’er çay kaşığı toz kırmızı biber, karabiber, pul biber, kekik

Ayrıca;

  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 7-8 adet arpacık soğan

Fırında Soslu Banvit İftarlık Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Banvit İftarlık Bütün Tavuğu evvel havlu kağıtla nemini alıp kurulayıp akabinde yarım çay kaşığı tuz serptiğimiz limonla yeterlice ovalım.
  2. Geniş bir kaba sos materyallerini alıp karıştıralım ve tavuğun her yerini sosa bulayalım.
  3. Ardından sosladığımız tavuğu paketin içinden çıkan poşete koyalım.
  4. Kalan sosa zerzevatları alıp güzelce harmanlayalım. Zerzevatları de poşete alıp poşetin ağzını kapatalım ve kürdanla bir kaç yerinden delik açalım.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat tavuğumuzu pişirelim. Afiyet olsun.

Fırında Soslu Banvit İftarlık Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu