Yemek Tarifleri

Fırında Sebzeli Misket Köfte

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber (yazdan dondurulmuş)
  • 1 çay bardağı bezelye (yazdan dondurulmuş)
  • 2 diş sarımsak

Köftesi için;

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Nane
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Zeytinyağ
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak köfte materyallerini uygunca yoğuralım buzdolabında dinlendirelim.
  2. Daha sonra misketten biraz büyük modüller ayırıp yuvarlayalım.
  3. Sebzeleri küp küp keselim.
  4. Köftelerimizi kare borcama koyalım üzerine sebzelerimizi koyalım.
  5. En son bir kapta sosumuzu karıştırıp yemeğimizle birleştirelim. Güzelce karıştıralım.
  6. Daha evvelden ısıttığımız fırına yemeğizi koyalım.
  7. Sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirelim. Orta ara yemeğimizi karıştıralım.
  8. Ben en son üzeri daha hoş kızarması için son 5 dk fanlı ayarda pişiriyorum dilerseniz sizde o denli yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu