Yemek Tarifleri

Fırında Sebzeli Kanat

Fırında Sebzeli Kanat Tanımı İçin Malzemeler

Malzemeler kanat için:

  • 1 kilo kanat
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber (silme)
  • 1 yemek kaşığı tuz (silme)

Sebze kısmı:

  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 küçük patlıcan
  • 3 adet patates
  • 3 orta uzunluk domates
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Fırında Sebzeli Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kanatları tuzlu suda 1 saat bekletip süzelim, sonra kaba alıp öbür tüm gereçleri ekleyip karıştırın ( sarımsağı rendeleyin).
  2. Üzerini streçleyip 2 saat buzdolabında bekletin.
  3. Sebzeleri küp küp doğrayın.
  4. Soğanı yarım ay halinde doğrayın. Sarımsaklar bütün kalacak.
  5. Tepsiye sırayla zerzevatları ekleyin.
  6. Zeytinyağı, su, baharatlar ve salçaları ekleyip karıştırın, tepsiye bastırın.
  7. Üzerine kanatları dizin ve kalan sosu üzerine gezdirin.
  8. 200 derece fırında pişirin.?Afı̇yet olsun?.

Fırında Sebzeli Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu