Yemek Tarifleri

Fırında Peynirli Patates

Fırında Peynirli Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram bebek patates
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Haşlamak için su

Sosu için;

  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağ
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (1/3 ünü üzeri için ayırın)

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çimdik tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam maydanozGörselleri otomatik aktar ve yayınla

Fırında Peynirli Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bebek patatesleri güzelce yıkayıp temizleyin.
  2. Kabukları ile birlikte tuz ek edilmiş su dolu bir tencerede haşlayın. Yumuşayınca süzün. El yakmayacak kadar soğuduktan sonra bebek patatesleri ortadan ikiye kesin.
  3. Sosu için zeytinyağ, kırmızı toz biber, rendelenmiş sarımsak ve kaşarı bir kasede karıştırın.
  4. Pişirme kağıdı serili tepsiye bu sosu dökün.
  5. Sos dolu tepsiye kabuklu kısmı üstte kalacak halde patatesleri yerleştirin.
  6. Patateslerin üzerine bir çimdik tuz serpin.
  7. Fırça yardımı ile üzerlerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ sürün.
  8. Son olarak ayırdığımız rendelenmiş kaşarı da üzerine gezdirin.
  9. Önceden ısınmış 200° fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin.
  10. Fırından çıkartıp üzerine ince doğranmış maydanozları serpin. Kesinlikle sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun! ?.

Fırında Peynirli Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu