Yemek Tarifleri
Fırında Peynirli Patates

Fırında Peynirli Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram bebek patates
- 2 çay kaşığı tuz
- Haşlamak için su
Sosu için;
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağ
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 diş sarımsak
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (1/3 ünü üzeri için ayırın)
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çimdik tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tutam maydanozGörselleri otomatik aktar ve yayınla
Fırında Peynirli Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bebek patatesleri güzelce yıkayıp temizleyin.
- Kabukları ile birlikte tuz ek edilmiş su dolu bir tencerede haşlayın. Yumuşayınca süzün. El yakmayacak kadar soğuduktan sonra bebek patatesleri ortadan ikiye kesin.
- Sosu için zeytinyağ, kırmızı toz biber, rendelenmiş sarımsak ve kaşarı bir kasede karıştırın.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye bu sosu dökün.
- Sos dolu tepsiye kabuklu kısmı üstte kalacak halde patatesleri yerleştirin.
- Patateslerin üzerine bir çimdik tuz serpin.
- Fırça yardımı ile üzerlerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ sürün.
- Son olarak ayırdığımız rendelenmiş kaşarı da üzerine gezdirin.
- Önceden ısınmış 200° fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin.
- Fırından çıkartıp üzerine ince doğranmış maydanozları serpin. Kesinlikle sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun! 🧡.
Fırında Peynirli Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








Cevap bırakın