Yemek Tarifleri

Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk kemer (siyah) patlıcan
  • 4 adet orta domates
  • 4 adet orta kuru soğan
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 500 kilo kıyma
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak kıymamıza sırasıyla sarımsak doğramış olduğumuz maydanozu, tuz, pul biber, karabiber ekleyip güzelce karıştıralım beklemeye bırakalım.
  2. Daha sonra patlıcanları soğan patates domatesleri halka halinde biraz kalın olacak formda keselim.
  3. Daha sonra kıymamızdan ceviz büyüklüğünde bir modül alıp evvel patlıcanın üzerine yassılı bir halde koyalım.
  4. Bir patlıcan bir domates bir patates bir soğan halde ortalarına kıymamızı koyup tepsimize dizelim bitene kadar bu türlü devam ediyoruz.
  5. Daha sonra sosu için; bir kaba domates salçası zeytinyağı su tuz ekleyip karıştıralım ve patlıcan kebabımızın üzerine ve her yerine gelecek biçimde dökelim.
  6. Önceden ısıttığımız 220 derece fırında 1 saat kadar pişirelim daha sonra isteğiniz üzere servis yapabilirsiniz şimdiden deneyenlere afiyet olsun ????????????

Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu