Yemek Tarifleri
Fırında Patates Püreli Kıyma

Fırında Patates Püreli Kıyma Tanımı İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 4 adet orta uzunluk patates
- Patateslerin üstünü geçecek kadar süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağına yakın rende kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
Kıyma harcı için;
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 600 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- Kimyon
- Tatlı toz biber
- Pul biber
Üzeri için;
- Rende kaşar peyniri
Fırında Patates Püreli Kıyma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tek porsiyonda hem püre hem kıyma, hemde pratik 🤩.
- İlk olarak patateslerimizi 4-5 kesime bölelim.
- Tenceremize koyalım ve üzerini geçecek kadar süt koyalım.
- Patateslerimiz yumuşayıp eriyince tuz, tereyağı ve kaşarımızı ekleyelim.
- Bir iki cins daha birlikte kaynatalım.
- Sonrasında eziciyle güzelce ezip homojenleştirelim ve borcamımızın alt katmanına eşit olucak formda yayalım.
- Bir tava alalım zeytinyağı, soğan, sarımsak ve biberlerimizi tavaya koyalım. Altını kısalım güzelce kokuları çıkana kadar yavaş yavaş kavuralım.
- Kavrulunca küp küp doğradığımız domateslerimizi ve salçamızı düzgünce ekleyip 5 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Sırada kıymamızı eklemek var. Sonrasında da baharatlarımızı ekleyelim ve güzelce karıştırıp harmanlaştıralım.
- Üzerine de biraz su koyalım ki suyla kıymamız daha kolay pişsin.
- Suyumuz kendini çekip kıymalarımızın rengi yoğunlaşınca kıyma harcımızda hazır.
- Püremizin üzerine güzelce eşit halde dökelim.
- Üzerine kaşarımızı rendeleyelim ve 180 derece alt üst fanlı ısıttığımız fırınımıza atalım.
- Kaşarlar düzgünce eriyip kızarınca yemeğimiz artık yemeğe hazırr.
Leziz mi lezzetli tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🎊.
Fırında Patates Püreli Kıyma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






Cevap bırakın