Yemek Tarifleri

Fırında Kıymalı Patlıcan Patates

Fırında Kıymalı Patlıcan Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram yakın az yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 tane soğan
  • 2 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 3-4 tane domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 er çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Karışık baharat (Sevdiğiniz bir baharat ekleyebilirsiniz.)
  • 4-5 patlıcan
  • Patates

Fırına verirken

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Yüzüne

  • İsteğe bağlı domates biber koyabilirsiniz

Fırında Kıymalı Patlıcan Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patlıcanları dilimleyip tuzlu suda bekletelim acısı çıksın.
  2. Patatesleri dilimleyip yağlı kağıt açılı tepside patlıcan ve patesleri biraz tuz ve az yağ sürerek yarım saat kadar pişirelim. İsterseniz kızartabilirsiniz. Fakat firınlarsanız daha hafif oluyor.
  3. Kıymalı iç harcımızı hazırlayalım.Kıymayı sıvı yağla kavuralım.
  4. Üzerine soğan biber sarımsak ekleyip tekrar kavuralım.
  5. Daha sonra salça baharat domatesi ekleyip domates sorunca altını kapatalım.
  6. Tuz ölçüsüne siz tadarak karar verebilirsiniz.
  7. Borcama kıymalı harcın yarısını koyup üzerine fırından çıkan patates patlıcanı yarısı bi tarafa yarısı bi tarafta olucak formda paylaştıralım.
  8. Onun üzerine kalan kıymalı harçla kapatalım.
  9. Bir tatlı kaşığı salçayı 1 su bardağı sıcak su ile açıp üzerine kaşık yardımıyla gezdirelim. Domates ve biber dilimleyelim.
  10. 180 derecede domatesler kızarıncaya kadar denetimli pişirelim.

Fırında Kıymalı Patlıcan Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu