Yemek Tarifleri
Fırında Kıymalı Patlıcan Patates

Fırında Kıymalı Patlıcan Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram yakın az yağlı kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 tane soğan
- 2 kapya biber
- 2 yeşil biber
- 3-4 tane domates
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 er çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Karışık baharat (Sevdiğiniz bir baharat ekleyebilirsiniz.)
- 4-5 patlıcan
- Patates
Fırına verirken
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Yüzüne
- İsteğe bağlı domates biber koyabilirsiniz
Fırında Kıymalı Patlıcan Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanları dilimleyip tuzlu suda bekletelim acısı çıksın.
- Patatesleri dilimleyip yağlı kağıt açılı tepside patlıcan ve patesleri biraz tuz ve az yağ sürerek yarım saat kadar pişirelim. İsterseniz kızartabilirsiniz. Fakat firınlarsanız daha hafif oluyor.
- Kıymalı iç harcımızı hazırlayalım.Kıymayı sıvı yağla kavuralım.
- Üzerine soğan biber sarımsak ekleyip tekrar kavuralım.
- Daha sonra salça baharat domatesi ekleyip domates sorunca altını kapatalım.
- Tuz ölçüsüne siz tadarak karar verebilirsiniz.
- Borcama kıymalı harcın yarısını koyup üzerine fırından çıkan patates patlıcanı yarısı bi tarafa yarısı bi tarafta olucak formda paylaştıralım.
- Onun üzerine kalan kıymalı harçla kapatalım.
- Bir tatlı kaşığı salçayı 1 su bardağı sıcak su ile açıp üzerine kaşık yardımıyla gezdirelim. Domates ve biber dilimleyelim.
- 180 derecede domatesler kızarıncaya kadar denetimli pişirelim.
Fırında Kıymalı Patlıcan Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın