Yemek Tarifleri

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında Kaşarlı Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 iri bostan patlıcan (2 patlıcan büyüklüğünde)
  • 3-4 domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 kase kaşar rendesi
  • Karabiber
  • Kuru fesleğen
  • Tuz

Fırında Kaşarlı Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanı enine 4 eşit modüle keselim. Bıçağın ucuyla verev çizikler atalım.
  2. Üzerine fırçayla zeytinyağını sürelim ve ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  3. Sosu için domatesleri ve sarımsağı soyup rendeleyelim,2 kaşık yağ gezdirdiğimiz tavaya alalım.
  4. Fırından çıkan patlıcanların ortasını kaşıkla ezelim. (soslar dışa taşmasın diye).
  5. Tam ortalarına sosu eşit yayalım,en üstüne ise kaşar rendesi ekleyelim ve tekrar fırınlayalım.
  6. Kaşarlar kızarınca yemeğimiz hazır. ??????

Mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız,yapım görüntüsü instada. Renklimutfagmm.

Buraya kadar okuduysan beğenip yorum yapmayı unutma??.

Fırında Kaşarlı Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu