Yemek Tarifleri

Fırında Karnıyarık

Fırında Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet kemer patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet sivri biber
  • 1-2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Maydanoz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Sos için :

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su
  • Tuz

Fırında Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel patlıcanları pijamalı soyup sap tuzlu suda beklettikten sonra kağıt havlu ile kurulayıp sıvı yağda kızartalım.
  2. Fazla yağını süzmesi için kenara alalım. (sap kısımlarını kesmeden).
  3. Tavaya aldığımız sıvı yağda kıymayı suyu çekinceye kadar kavurup ,ardından soğan ,sivri biberi ekleyip kavuralım.
  4. Salça ,domates ,baharat ve tuzu ekleyip biraz daha kavurup maydanozu ekleyelim.(1 adet sivribiber 1 adet domates).
  5. Fırın tepsine aldığımız patlıcanların içini harç ile doldurup üzerine domates dilimi sivribiber koyup salçalı sos gezdirin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 – derece fırında 25 dakika kızarıncaya kadar pişirelim.

Pilav eşliğinde servis edelim.

Sevenlere afiyetler olsun ????????.

Fırında Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu