Yemek Tarifleri

Fırında Karışık Zerzevat Yemeği

Fırında Karışık Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 3 yeşil sivri biber
  • 4 kırmızı sivri biber
  • 2 patlıcan
  • 150 gram nohut
  • 40 ml zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domates sos için

  • 5 tane doğranmış domates
  • 2 doğranmış soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 300 ml su
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • 3 yaprak biberiye
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Üzerine

  • 1 demet maydanoz

Fırında Karışık Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sebzeler küçük doğranıp fırın tepsisine alınır.
  2. Zeytinyağ, baharatlar eklenip karıştırılır.
  3. Fırının ızgara ayarında pişirilir.
  4. Sos için başka bir tencerede soğan sotelenir.
  5. Doğranmış domates, salça baharatlar, su eklenip pişirilir.
  6. Sos ile pişmiş sebzeler birleştirilir.
  7. Maydonoz serpilir sıcak servis yapılır.

Fırında Karışık Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu