Yemek Tarifleri

Fırında Kabak Mücver

Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 3 adet yumurta
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Maydonoz
  • Dereotu
  • Pulbiber
  • Tuz

Fırında Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kabak ve patatesi rendeleyip elimizle güzelce suyunu sıkalım.
  2. Havucu da rendeleyip bir kenara alalım.
  3. Bir kapta yumurtayı çırpalım üzerine un, sıvı yağ, kabartma tozu, pulbiber, tuz ve doğramış olduğumuz dereotuyla maydanozu da ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Rendelemiş olduğumuz kabak, patates ve havucu bu karışıma aktarıp karıştıralım.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz borcama dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Piştikten sonra dilerseniz sarımsaklı yoğurt dökerek de yiyebilirsiniz yapanlara afiyet olsun….

Fırında Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu