Yemek Tarifleri
Fırında Kabak Mücver

Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 3 adet patates
- 1 adet havuç
- 3 adet yumurta
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Maydonoz
- Dereotu
- Pulbiber
- Tuz
Fırında Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak ve patatesi rendeleyip elimizle güzelce suyunu sıkalım.
- Havucu da rendeleyip bir kenara alalım.
- Bir kapta yumurtayı çırpalım üzerine un, sıvı yağ, kabartma tozu, pulbiber, tuz ve doğramış olduğumuz dereotuyla maydanozu da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Rendelemiş olduğumuz kabak, patates ve havucu bu karışıma aktarıp karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra dilerseniz sarımsaklı yoğurt dökerek de yiyebilirsiniz yapanlara afiyet olsun….
Fırında Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın