Yemek Tarifleri

Fırında Erik Reçeli

Fırında Erik Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo mürdüm eriği
  • 1 kilo toz şeker
  • 4,5 adet limon tuzu
  • 6-7 adet karanfil

Fırında Erik Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Erikleri güzelce yıkayalım bir bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte 4-5 kesime bölelim ve bir kaba alalım .
  2. Dikdörtgen borcamın içerisine toz şekerin 1 su bardağı kadarını serpelim .
  3. Üzerine doğramış olduğumuz erikleri alalım .
  4. Eriklerin üzerine kalan şekeri eşit formda yayalım.
  5. Daha sonra bir çay bardağı su limon tuzu ve karanfilleri ekleyip 15 dakika evvelden ısıtmış olduğumuz 150 derece fırına verelim.
  6. 15-20 dakika sonra orta ara karıştıralım .
  7. Reçel kıvamına gelene kadar yaklaşık 1 saat pişirelim .
  8. Reçel olduktan sonra fırından alalım şayet çabucak tüketeceksiniz soğumasını bekleyelim.
  9. Kışlık yapacaksanız kavanozlara alalım ,kapağını sıkıca kapatıp aksi çevirelim ve bir gece bekletelim deneyeceklere kolay gelsin.

Fırında Erik Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu