Yemek Tarifleri
Fırında Cevizli Çıtır Mantı

Fırında Cevizli Çıtır Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur gereçleri :
- 4,5 su bardağı un
- 1 su bardağı soğuk su
- 2 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç materyalleri :
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 bardağı ceviz
Yoğurt sosu için :
- 2 kase yoğurt
- Tuz ve sarımsak
Üzeri sosu için :
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 3 yemek kaşığı kuru nane
Mantıyı kızartmak için :
- 70 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Cevizli Çıtır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamuru yapalım 15-20 dk dinlenmesi gerekiyor. Un, yumurta, tuz, ve su ile orta sertlikte hamur yoğuralım.
- 2 beze yapalım üzerini kapatıp dinlendirelim.(1 bezeden 1 tepsi mantı çıkıyor. )
- İç gereçleri karıştıralım.Soğanları olabildiğince küçük keselim.
- Kıyma da çift çekilmiş olursa daha hoş olur.
- Resimde görüldüğü üzere hamuru açarak keselim.
- Resimde görüldüğü üzere bir kaç şerit kestikten sonra hamurun kurumaması için üzerini örtelim. ( hamur kurursa sıkmanız sıkıntı olur kapanmaz. ).
- Tepsimize dizmeden evvel sıvı yağ ile yavaşça yağlayalım.
- Daha sonra tepsiye fotoğrafta görüldüğü üzere dizelim.
- Mantıyı kızartmak için eriştiğinizde tereyağ ve sıvı yağını mantı üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece 35 dk kızartalım.
- Mantımız kızarttıktan sonra salçalı sosunu dökerek ocak üzerinde 2-3 dakika sosun içine çekmesini sağlayalım.
- Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servise hazır.
Adı üzerinde tepsi mantısı olduğu için tepside yiyebilirsiniz.
Verdiğim ölçüden 2 tepsi çıkıyor bilginize.
Afiyet olsun :).
Fırında Cevizli Çıtır Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın