Yemek Tarifleri

Fırında Beşamelli, Patatesli Banvit Nuget

Fırında Beşamelli, Patatesli Banvit Nuget Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket Banvit Piliç Nuget
  • 4-5 adet orta uzunluk patates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, kekik
  • Birer çay kaşığı kajun baharatı, sarımsak tozu, kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Bolca rendelenmiş kaşar peyniri (Arasına ve üzerine koymak için)

Beşamel Sos için;

  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Fırında Beşamelli, Patatesli Banvit Nuget Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patateslerimizin temizleyelim ve kabuklarını soyalım. Çok küçük olmayacak küpler halinde doğrayalım.
  2. Doğramış olduğumuz patatesleri bir kabın içerisine alalım. Sıvıyağ ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  3.  Hazırlamış olduğumuz patatesleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim ve güzelce yayalım.
  4. Patateslerimizi evvelden ısıtmış olduğumuz 190 derece fırınımızda biraz yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Patateslerimiz pişerken Banvit Piliç Nugetları öbür bir tepsiye sermiş olduğumuz yağlı kağıtların üzerine aralıklı bir halde dizelim.
  6. Patateslerimiz piştikten sonra nugetlarımızı paketin üzerinde de belirtildiği üzere 200 derece fırında 6 dakika kadar ısıtalım.
  7. Nugetlar pişerken beşamel sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tenceremize tereyağı alıp ısıtalım.
  8. İçerisine unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar birkaç dakik kavuralım.
  9. Ardında soğuk sütümüzü ekleyelim ve topaklanmaması için çırpıcıyla süratli bir formda karıştıralım.
  10. Koyulaşınca tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan indirelim.
  11. Yemeğimizi hazırlamak için küçük uzunluk dikdörtgen borcamın tabanına bir ölçü beşamel sos döküp kaşıkla her yerine yayalım.
  12. Ardından pişirdiğimiz baharatlı patatesleri beşamelin üzerine koyalım ve bu etapta bir ölçü rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
  13. Daha sonra fırında ısıttığımız nugetları 3-4 modüle keselim ve onuda tepsiye yerleştirelim.
  14. Son olarak kalan beşameli de döküp kaşıkla yayalım ve en üstünü rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayalım.
  15. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  16. Pişen yemeğimizi fırından alalım ve 5 dakika kadar dillendirdikten sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Fırında Beşamelli, Patatesli Banvit Nuget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu