Yemek Tarifleri

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 pk vanilya (isteğe bağlı)

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yıkanmış pirinçi 2 bardak su ile haşlayalım.
  2. Ayrı bir kapta süt, şeker nişasta, yumurta sarısını karıstırıp pirinçlere ekleyelim.
  3. Birkaç dakika pişirip fırın kaplarına alalım.
  4. Hepsinin yarısına soğuk su ekleyelim 210° fırının üst ızgara ayarında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırından alıp biraz ılıklaştığında buz dolabına alalım yaklaşık 3_4 saat dinlenmesi gerekiyor sütlü tatlıların daha düzgün kıvam alabilmesi için.
  6. Sütlaçların üzerine bal, fındık ekleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun👋👋.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu