Yemek Tarifleri
Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı dolusu toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 pk vanilya (isteğe bağlı)
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkanmış pirinçi 2 bardak su ile haşlayalım.
- Ayrı bir kapta süt, şeker nişasta, yumurta sarısını karıstırıp pirinçlere ekleyelim.
- Birkaç dakika pişirip fırın kaplarına alalım.
- Hepsinin yarısına soğuk su ekleyelim 210° fırının üst ızgara ayarında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alıp biraz ılıklaştığında buz dolabına alalım yaklaşık 3_4 saat dinlenmesi gerekiyor sütlü tatlıların daha düzgün kıvam alabilmesi için.
- Sütlaçların üzerine bal, fındık ekleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun👋👋.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın