Yemek Tarifleri

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı pirinç

Üstünü süslemek için;

  • Fındık
  • Antep fıstığı (isteğe bağlı)

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir tencereye yıkadığımız pirinçi alalım ve üzerine su ek edelim.
  2. Tencereyi ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine süt ve vanilyayı ek edip karıştıralım.
  4. Bir kaseye yumurta ve nişastamızı alalım, üzerine sütten ek edip topaklanmaması için karıştıralım.
  5. Pirinçlerin üzerine şekeri ve nişastalı sütü ekleyelim karıştırarak karışım yoğunlaşana kadar pişirelim.
  6. Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim.
  7. Kapıların yarısına gelecek kadar su dolduralım.
  8. Ardından sütlaçlarımızı evvelce ısıttığımız fırında üstte pişirelim.
  9. Üstü kızaran sütlaçları fırından alalım, 15 dakika kadar oda ısısına gelmeleri için bekletelim.
  10. Sütlaçlarımızı buzdolabına alalım.
  11. 2 saat kadar buzdolabında dinlenen fırında sütlaçlarımızı dolaptan alalım, üzerlerini dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun🍀

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu