Yemek Tarifleri
Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı pirinç
Üstünü süslemek için;
- Fındık
- Antep fıstığı (isteğe bağlı)
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye yıkadığımız pirinçi alalım ve üzerine su ek edelim.
- Tencereyi ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
- Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine süt ve vanilyayı ek edip karıştıralım.
- Bir kaseye yumurta ve nişastamızı alalım, üzerine sütten ek edip topaklanmaması için karıştıralım.
- Pirinçlerin üzerine şekeri ve nişastalı sütü ekleyelim karıştırarak karışım yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim.
- Kapıların yarısına gelecek kadar su dolduralım.
- Ardından sütlaçlarımızı evvelce ısıttığımız fırında üstte pişirelim.
- Üstü kızaran sütlaçları fırından alalım, 15 dakika kadar oda ısısına gelmeleri için bekletelim.
- Sütlaçlarımızı buzdolabına alalım.
- 2 saat kadar buzdolabında dinlenen fırında sütlaçlarımızı dolaptan alalım, üzerlerini dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun🍀
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






Cevap bırakın