Yemek Tarifleri

Fındıklı Rulo Tatlı

Fındıklı Rulo Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kasıgı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kasıgı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 2 kaşık sirke
  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Arasına sermek için;

  • 1 su bardağı fındık içi yahut ceviz içi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limon

Fındıklı Rulo Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yoğurt, sıvı yağ ve yumurta çırpma kabında çırpılır.
  2. Sirke, kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir üzerine tereyağ, irmik ve kalan materyal eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Elde edilen hamur iki yanmaz kağıt ortasında merdane yardımı ile açılır üzerine fındık yahut ceviz içi serpilip serit halinde kesilir.
  4. Kesilen şeritler rulo halinde yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
  5. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. Hazırlamış olduğumuz şerbeti soğuduktan sonra sıcak tatlının üzerine dökülür. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı.

Fındıklı Rulo Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu