Yemek Tarifleri

Fındıklı Kavala Kurabiyesi

Fındıklı Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kavrulmuş un
  • 1 su bardağı fındık parçası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 – 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Fındıklı Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1 su bardağı un ile 1 su bardağı fındığı unun rengi dönünceye kadar kısık ateşte daima karıştırarak kavuralım. Kavurduğumuz unu soğumaya bırakalım.
  2. 250 gram oda sıcaklığında tereyağı ile 1 su bardağı pudra şekerini bir kaba alıp, düzgünce özdeşleşene kadar karıştıralım. Akabinde 1 yumurta ,1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Son olarak soğuttuğumuz un fındık karışımı ile vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuralım. Hamurumuz yumuşak bir hamur olacak.
  3. Hamuru yağlı kağıt yardımı ile açalım ve bir çay bardağı ile ay biçiminde kurabiyeler yapalım.
  4. 170 derece fırında pişirelim. Pişen kurabiyeleri soğuyunca pudra şekerine batırıp, servis edelim.

Not:Bu ölçüden 2 tepsi kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun.

Fındıklı Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu