Yemek Tarifleri
Fındıklı Kavala Kurabiyesi

Fındıklı Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı kavrulmuş un
- 1 su bardağı fındık parçası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 – 3 su bardağı un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Fındıklı Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı un ile 1 su bardağı fındığı unun rengi dönünceye kadar kısık ateşte daima karıştırarak kavuralım. Kavurduğumuz unu soğumaya bırakalım.
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı ile 1 su bardağı pudra şekerini bir kaba alıp, düzgünce özdeşleşene kadar karıştıralım. Akabinde 1 yumurta ,1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Son olarak soğuttuğumuz un fındık karışımı ile vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuralım. Hamurumuz yumuşak bir hamur olacak.
- Hamuru yağlı kağıt yardımı ile açalım ve bir çay bardağı ile ay biçiminde kurabiyeler yapalım.
- 170 derece fırında pişirelim. Pişen kurabiyeleri soğuyunca pudra şekerine batırıp, servis edelim.
Not:Bu ölçüden 2 tepsi kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun.
Fındıklı Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








Cevap bırakın