Yemek Tarifleri

Fincanda Bebek Keki (1 Yaş Ve Üzeri)

Fincanda Bebek Keki (1 Yaş Ve Üzeri) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pekmez yahut elma konsantresi
  • Yarım çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt yahut kefir
  • Yarım havuç
  • 1 tatlı kaşığı ruşeym (İsteğe bağlı)
  • Aldığı kadar un (3-4 yemek kaşığı)

Fincanda Bebek Keki (1 Yaş Ve Üzeri) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle havuç rendenin küçük tarafıyla rendelenir. Un hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  2. Ben çilekli kefir kullandım.
  3. Son olarak un katalım. (1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu 2 yemek kaşığı olağan buğday unu kullandım)
  4. Fincanlarımızı zeytinyağı ile yağlayalım.
  5. Bir yandan, tencerede fincanların yarısına gelecek kadar su kaynatalım.
  6. Fincanlarımıza kek harcını yarısına gelecek kadar hisse edelim.
  7. Su kaynadıktan sonra tencereye fincanları koyalım.
  8. Önce 3-5 dakika ağzı açık olsun.
  9. Daha sonra tencerenin kapağını kapatalım ocağın en küçük kısmında pişmeye bırakalım. Azamî 25 dakikada pişecektir.
  10. Arada çatal yahut kürdan ile içinin pişip pişmediğini denetim edelim.Piştikten sonra bebeklerimize afiyet olsun ☺️?

Not:Pekmezi ben bu türlü pişecek yiyeceklerin içine koymuyorum, sakıncası olduğu söylendiği için bazen piştikten sonra üzerine döküyorum. Bu kısmı size kalmış. ?.

Fincanda Bebek Keki (1 Yaş Ve Üzeri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu