Yemek Tarifleri
Fincanda Bebek Keki (1 Yaş Ve Üzeri)

Fincanda Bebek Keki (1 Yaş Ve Üzeri) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı pekmez yahut elma konsantresi
- Yarım çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt yahut kefir
- Yarım havuç
- 1 tatlı kaşığı ruşeym (İsteğe bağlı)
- Aldığı kadar un (3-4 yemek kaşığı)
Fincanda Bebek Keki (1 Yaş Ve Üzeri) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle havuç rendenin küçük tarafıyla rendelenir. Un hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alıp karıştıralım.
- Ben çilekli kefir kullandım.
- Son olarak un katalım. (1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu 2 yemek kaşığı olağan buğday unu kullandım)
- Fincanlarımızı zeytinyağı ile yağlayalım.
- Bir yandan, tencerede fincanların yarısına gelecek kadar su kaynatalım.
- Fincanlarımıza kek harcını yarısına gelecek kadar hisse edelim.
- Su kaynadıktan sonra tencereye fincanları koyalım.
- Önce 3-5 dakika ağzı açık olsun.
- Daha sonra tencerenin kapağını kapatalım ocağın en küçük kısmında pişmeye bırakalım. Azamî 25 dakikada pişecektir.
- Arada çatal yahut kürdan ile içinin pişip pişmediğini denetim edelim.Piştikten sonra bebeklerimize afiyet olsun ☺️🍒
Not:Pekmezi ben bu türlü pişecek yiyeceklerin içine koymuyorum, sakıncası olduğu söylendiği için bazen piştikten sonra üzerine döküyorum. Bu kısmı size kalmış. 🌺.
Fincanda Bebek Keki (1 Yaş Ve Üzeri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın