Yemek Tarifleri
Fincan Tatlısı
Fincan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Vanilya
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
- 10 tane fındık
Fincan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencere alın. 1 litre süt ,1 su bardağı şeker,1 su bardağı un karıştırın pişirin.
- Pişmesine yakın vanilya ,tereyağı ekle biraz kaynatın.
- Sonra kapatın.
- Mikserle çırpın.
- Ilıklaşıncaya kadar çırp daha fincan alın.
- Sütlü karışımı boşalt fincan ılıklaşınca 3-4 saat dolapta beklet bir kaseye hindistan cevizi boşaltın.
- Muhallebili karışıma bulayın.
- Ortalarına fındık koyun sonra servis yapın.
Fincan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın