Yemek Tarifleri

Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı ince bulgur (içli köftelik)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 2 adet ortaboy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçalı
  • 1 yemek kaşığı mesken salçası
  • 1 yemek kaşığı hazır salça
  • 4 iri diş sarımsak
  • 1 kase dolusu doğranmış maydanoz
  • 1 küp tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe nazaran karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle hamur için olan bütün gereçleri karıştırma kabına alıyoruz.
  2. Sıcak su ek edip 15 dk ağzı kapalı bir halde demleme yapıyoruz.
  3. Ben yoğurma makinesi kullandım,15 dk boyunca yoğurdum ve kuru üzere geldi biraz daha su ekledim.
  4. Yoğurulan hamura sizde kıvama nazaran ayarlama yaparsınız.
  5. Hamurumu biraz beklettim o sırada soğanları rondoda çektim .
  6. Zeytinyağı ve tereyağ ile bir hoş kavurdum,salçalarını ek ettim.
  7. Karabiber ,pul biber,kimyon ve birazda tuz ekledim,hepsi piştikten sonra sarımsakları en son ileva ettim.
  8. Kaynattığım köfteleride karışımın içine süzerek koydum,deneyenlere şimdiden afiyet olsun:).

Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu