Yemek Tarifleri

Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 ,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su

Bulguru ıslatmak için

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • Haşlama suyundan yarım su bardağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Maydonoz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Köfte harcımızı hazırlamak için uygun bir kap içerisine bulgurumuzu alalım.
  2. Üzerine sıcak su ek edip şişmesi için kapağını kapatarak 10 dakika bekleyelim.
  3. Sürenin sonunda şişen bulguru açıp kaşıkla karıştıralım.
  4. Üzerine yumurta, un, irmik, domates salçası, biber salçası, kimyon, karabiber ve tuz ek edilip yoğurulur. Yoğururken çok az su ile ıslatılarak hamurun rahat yoğurulması sağlanır.
  5. Bir kase su ile parmak uçlarıyla avuç ıslatılır.
  6. Harcımızdan küçük kesimler koparıp minip toplar halinde yuvarlanılarak ortasına serçe parmak bastırılıp, biçim verilir.
  7. Şekil verilen toplar unlanmış bir tepsiye dizilir.
  8. Köfteler tencerede 10-15 dakika haşlanır. Haşlama süreci tamamlanınca kevgir yardımıyla bir kaba alınır.
  9. Yalnız haşlama suyundan yarım bardak ayırılır.
  10. Ayrı bir tencereye ayırdığımız haşlama suyunu koyup içerisine rendelenmiş sarımsak, domates salçası, biber salçası, maydanoz, limon suyu ve baharatlar ek edilip pişirilmeye bırakılır.
  11. Hazırlanan sos fellah köftelerinin üzerine dökülerek yavaşça karıştırılır.
  12. Servis tabağına alınıp üzerine doğranmış maydanoz eği ile süslenir.

Afiyet olsun. ☺️.

Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu