Yemek Tarifleri
Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon ( biraz bol tutulursa daha yeterli olur)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un (kontrollü bir şekilde)
- 1/2 (yarım) su bardağı su (kontrollü bir şekilde)
Sosu için ;
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 domates (büyüklüğüne göre)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle irmik, köftelik bulgur bir kaba alınır ve üzerine sıcak su ek edilir.
- Yarım saat kadar üzeri kapalı bir formda bekletilir.
- Daha sonra bu karışımı yoğurma tepsisine alınıp üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsak, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, salça ve yumurta da eklenip güzelce yoğurulur.
- Yoğururken azar azar su eği yapabilirsiniz.
- Un kokusu olmaması açısından en son ise denetimli bir formda un eklenip bir 5-6 dk daha yoğurulur.
- Yoğurulan hamurdan fındık büyüklüğünde kesimler koparılır, yuvarlanır ve ortasına parmağınızla bastırarak çukur açılır.
- Yapılan bu köfteler unlanmış tepsiye alınır.
- Pişirilme kısmında da tencereye gereğince su alınır, suyun içerisine dağılmaması için limon tuzu ve biraz da tuz atılır.
- Su kaynayınca da köfteler atılır.
- Sosu için bir tavaya zeytinyağ ve rendelenmiş sarımsak alınır kokusu çıkana kadar kavrulup sonrasında üzerine öbür materyaller olan salça, rendelenmiş domates, kimyon, pul biber ve karabiber eklenir.
- En son ocağı kapattığımızda da sosa nane eklenir.
- Bir kasede sos ve kevgirle süzülen fellah köftelerini karıştırıp üzerine maydanoz koyularak servis edilir. Afiyet olsun.
Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın