Yemek Tarifleri

Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için :

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet domates rendesi (Yazdan hazırladığımız konserve domates rendesi de olabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Tuz

Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bulgur sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için 10 dk bekletilir.
  2. Şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
  3. Küçük küçük yuvarlanan bulgurların üzerine serçe parmak batırılarak hal verilir.
  4. Bir tencerede köfteler 15- 20 dk kaynatılır.
  5. Köfteler haşlanırken farklı bir tencerede domates sosu hazırlanır.
  6. Haşlanan köfteler sosla birleştirilir. Servis tabağına alınır.

Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu