Yemek Tarifleri

Favori Konuk Yemeği Porsiyonluk Sebzeli Tavuk

Favori Konuk Yemeği Porsiyonluk Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarımşar çay kaşığı karabiber
  • Kimyon
  • Köri baharatı
  • Kekik
  • Sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Garnitürü için;

  • 3-4 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Çeyrek çay bardağı kadar zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • Birer çay kaşığı karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Favori Konuk Yemeği Porsiyonluk Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle sandallarımızı hazırlayalım. Bunun için bir yağlı kağıdı ortadan ikiye kesip uçlarını şeker üzere kıvıralım ve sandal hali verelim.
  2. Tepsiye alıp bir kenara koyalım.
  3. Daha sonra sebzelerimizi jülyen halinde doğrayalım.
  4. Dengeli bir biçimde pişmesi işin çok kalın doğramayalım.
  5. Bir kabın içine alıp, baharat ve yağını ekleyip güzelce karıştıralım ve sandal formunda hazırladığımız yağlı kağıtlarımızın içine bir ölçü ekleyelim.
  6. Daha sonra tavuk ve gerekli gereçleri bir kabın içine alıp güzelce karıştıralım ve garnitürlerimizin üzerine bir ölçü ek edelim.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri hafif kızarıp sebzelerimiz yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Favori Konuk Yemeği Porsiyonluk Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu