Yemek Tarifleri
Fasulye Dizmesi (Sebzeli)

Fasulye Dizmesi (Sebzeli) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 adet domates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 küçük kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz kırmızı biber
- 2 tutam şeker
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı su
Fasulye Dizmesi (Sebzeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Taze fasülyelerimizi yıkayıp ayıkladıktan sonra ortadan ikiye uzunlamasına kesiyoruz.
- Soğanlarımızı jülyen doğruyoruz.
- Havuç ve biberi de jülyen formunda doğruyoruz.
- Tavanın altına birinci evvel soğanımızı serpiyoruz.
- Onun üzerine taze fasülyelerimizi diziyoruz.
- Havuç ve kırmızı biberimizi güzelce diziyoruz.
- En üste küp küp doğradığınız domatesimizi ek ediyoruz.
- Bir kaseye salça ve tüm baharatları koyuyoruz.
- Üzerine su ek edip salça eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Salçalı suyumuzu yemeğimizin üzerine döküyoruz.
- En son üzerine zeytinyağmızı gezdiriyoruz.
- İlk evvel yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte orta ara denetim ederek pişiriyoruz.
- Eğer su oranı az gelirse ek ediyoruz.
- Ilık bir halde servis ediyoruz.Ağız tadıyla yeme dileğiyle 💕.
Fasulye Dizmesi (Sebzeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın