Yemek Tarifleri

Fasulye Dizmesi (Sebzeli)

Fasulye Dizmesi (Sebzeli) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 küçük kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz kırmızı biber
  • 2 tutam şeker
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı su

Fasulye Dizmesi (Sebzeli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Taze fasülyelerimizi yıkayıp ayıkladıktan sonra ortadan ikiye uzunlamasına kesiyoruz.
  2. Soğanlarımızı jülyen doğruyoruz.
  3. Havuç ve biberi de jülyen formunda doğruyoruz.
  4. Tavanın altına birinci evvel soğanımızı serpiyoruz.
  5. Onun üzerine taze fasülyelerimizi diziyoruz.
  6. Havuç ve kırmızı biberimizi güzelce diziyoruz.
  7. En üste küp küp doğradığınız domatesimizi ek ediyoruz.
  8. Bir kaseye salça ve tüm baharatları koyuyoruz.
  9. Üzerine su ek edip salça eriyene kadar karıştırıyoruz.
  10. Salçalı suyumuzu yemeğimizin üzerine döküyoruz.
  11. En son üzerine zeytinyağmızı gezdiriyoruz.
  12. İlk evvel yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte orta ara denetim ederek pişiriyoruz.
  13. Eğer su oranı az gelirse ek ediyoruz.
  14. Ilık bir halde servis ediyoruz.Ağız tadıyla yeme dileğiyle 💕.

Fasulye Dizmesi (Sebzeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu