Yemek Tarifleri

Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 11 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane toz tatlı biber kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereye pirinçi ,bulguru ,mercimeği yıkayıp koyalım.
  2. Üzerine 9 su bardağı su koyarak denetim ederek yumuşayana kadar orta ateşte haşlayalım.
  3. Sonra tavaya yağları ,rendelenmiş sarımsak ,soğanı koyalım ,bir dk kısık ateşte kavuralım.
  4. Salçayı ek edelim bir dk kavuralım ,sonra tuz baharat serpelim ,bu sosu tencereye dökelim,karıştıralım.
  5. Kalan iki su bardağı sıcak suyu ek edelim karıştıralım, sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu