Yemek Tarifleri

Ezme Turşu

Ezme Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo domates
  • Yarım kilo yeşil biber
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke

Ezme Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domatesleri ???ve biberleri?? bir kaç sefer yıkayıp domateslerin kabuğunu soyalım, küp küp doğrayalım.
  2. Biber ,maydanoz ve sarımsağı doğrayalım.
  3. Tuz, sirke, zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırıp bir kevgirle ağzını kapatalım yani varsa delikli süzgeçle yoksa bir kapak fakat biraz açıklık bırakarak kapatın.
  4. Serin bir yerde 1 gün bu halde bekletelim, sonraki gün güzelce karıştırıp bidon yada kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp buzdolabına alalım.
  5. Hemen yiyebilirsiniz seneye kadar hiç birşey olmadan durabilir.

Ezme Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu