Yemek Tarifleri

Etsiz Çiğ Köfte

Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı esmer köftelik bulgur (yoksa olağan ince bulgurda olur)
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 3 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 2 adet rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (isteğe bağlı sıvıyağda olur)
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet kuru soğan rendelenmiş (suyu sıkılacak)
  • Tuz (isteğe bağlı ben 1 yemek kaşığı kullandım)

Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir kapta köftelik bulgurun üzerine baharatlarını, tuzu, 2 su bardağı kaynar suyu ek edip uygunca karıştıralım.
  2. Rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanıda ek edin bütün gereçleri katıp yeterlice yoğuralım şayet hamur yoğurma makinanız varsa onda yoğurun çok daha kolay olacaktır yoksa elinizle yoğurun.
  3. İstediğiniz kıvama gelene kadar yoğurun isteğe bağlı yarım demek maydanozu küçük küçük doğrayıp ek edebilirsiniz .
  4. İyice yoğurduktan sonra son olarak biraz zeytinyağı gezdirin.
  5. Ve sonra elinizde sıkarak hal verin veeee çiğköfteniz hazır.
  6. Marul,naar ekşisi,limon ve lavaş ekmeği eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu