Yemek Tarifleri
Etsiz Çiğ Köfte
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı esmer köftelik bulgur (yoksa olağan ince bulgurda olur)
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 3 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 2 adet rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (isteğe bağlı sıvıyağda olur)
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet kuru soğan rendelenmiş (suyu sıkılacak)
- Tuz (isteğe bağlı ben 1 yemek kaşığı kullandım)
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kapta köftelik bulgurun üzerine baharatlarını, tuzu, 2 su bardağı kaynar suyu ek edip uygunca karıştıralım.
- Rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanıda ek edin bütün gereçleri katıp yeterlice yoğuralım şayet hamur yoğurma makinanız varsa onda yoğurun çok daha kolay olacaktır yoksa elinizle yoğurun.
- İstediğiniz kıvama gelene kadar yoğurun isteğe bağlı yarım demek maydanozu küçük küçük doğrayıp ek edebilirsiniz .
- İyice yoğurduktan sonra son olarak biraz zeytinyağı gezdirin.
- Ve sonra elinizde sıkarak hal verin veeee çiğköfteniz hazır.
- Marul,naar ekşisi,limon ve lavaş ekmeği eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın