Yemek Tarifleri

Etli Yaprak Sarması

Etli Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • Salamura yaprak
  • 150 gr. kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çay bardağı bulgur
  • Tuz
  • Su
  • Zeytinyağ
  • Limon dilimleri

Etli Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak salamura yaprakları sıcak suya batırıyoruz biraz yumuşasın diye.
  2. Daha sonra bir karıştırma kabının içine kıymayı küp küp doğranmış soğanları ince kıyılmış sarımsakları salça ve baharatları bulguruda ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
  3. Sıcak suyun içinde duran salamura yaprakları bir süzgeç yardımı ile suyunu süzüyoruz daha sonra tezgah üzerine fotoğrafta da görmüş olduğunuz üzere serip kıymalı harçtan dilediğiniz kadar ne çok ne az koyuyoruz ve sigara böreği halinde sarıyoruz.
  4. Sarmış olduğumuz sarmaları pişireceğimiz tencereye diziyoruz üzerine halka halka biçiminde kesilmiş limon dilimleri koyuyoruz.
  5. İçine sığacak halde bir tabak çeviriyoruz amacımız sarmalar dağılmasın ya da sarma taşı koyuyoruz.
  6. Daha sonra suyunu ekliyoruz isterseniz harcına ve yaprağın tuzuna bakarak pişme suyuna da tuz ekleyebilirsiniz pişmeye bırakıyoruz.
  7. Pişmiş olan sarmalarımızın altını kapatmadan evvel üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz bir taşım daha piştikten sonra altını kapatıyoruz.
  8. Daha sonra sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun ?.

✓not✓.

*Eğer salamura yapraklarınız sert ise bir ölçü tuzlu suda birazcık haşlayın. Ya da salamura yapraklarınız sert değil ise yalnızca tuzlu ise akşamdan olağan suya ıslatıp sabaha kadar bekletmeniz kâfi olacaktır. Bir şey daha söylemek istiyorum zeytinyağını en son piştikten sonra altını kapatmadan çabucak 5-10 dakika evvel dökün hem lezzetli olacaktır hem de daha parlak görünecektir. Pişmeye bırakırken kesinlikle üzerine varsa sarma taşı yok ise üstüne sığacak kadar bir tabağı zıt çevirin fotoğrafta gördüğünüz üzere dağılmasını önler.

Yapanlara şimdiden afiyet olsun ??.

Etli Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu