Yemek Tarifleri
Etli Pide

Etli Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- Yarım paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 3-4 su bardağı un ( hamurun kıvamına nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz)
İç harcı için;
- 200 gr kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı yaprak biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tane yeşil biber
- 2 küçük soğan
- Yarım bağ maydanoz ( isteğe bağlı)
- Kaşar peynir ( isteğe bağlı)
Üstü için;
- Yumurta
Etli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dış harcı için;en son un kalacak halde bütün materyalleri karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş unumuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde ediyoruz.
- Üzerine streç sinema çekip mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı için; kıymayı tavaya alıp kavuruyoruz düzgünce kavrulan kıymaya küçük küçük doğranmış soğan ve biberi ekliyoruz.
- Soğan ve biber yeterlice pişince maydanoz ve baharatları ekliyoruz bir iki karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Pide yapılışı; tezgahı unlayıp avuç içi kadar büyüklükte olan hamurları uzunlamasına açıyoruz.
- Açtığımız hamurların ortasına yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar iç harç koyuyoruz ve kenarlardan birleştirip tepsiye aksi çevirip koyuyoruz pideyi.
- En son olarak üzerine yumurta sürüp 200 dereceye fırınlıyoruz. Afiyet olsun.
Etli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın