Yemek Tarifleri

Etli Pide

Etli Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • Yarım paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3-4 su bardağı un ( hamurun kıvamına nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz)

İç harcı için;

  • 200 gr kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yaprak biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 küçük soğan
  • Yarım bağ maydanoz ( isteğe bağlı)
  • Kaşar peynir ( isteğe bağlı)

Üstü için;

  • Yumurta

Etli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Dış harcı için;en son un kalacak halde bütün materyalleri karıştırıyoruz.
  2. Yavaş yavaş unumuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde ediyoruz.
  3. Üzerine streç sinema çekip mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. İç harcı için; kıymayı tavaya alıp kavuruyoruz düzgünce kavrulan kıymaya küçük küçük doğranmış soğan ve biberi ekliyoruz.
  5. Soğan ve biber yeterlice pişince maydanoz ve baharatları ekliyoruz bir iki karıştırıp altını kapatıyoruz.
  6. Pide yapılışı; tezgahı unlayıp avuç içi kadar büyüklükte olan hamurları uzunlamasına açıyoruz.
  7. Açtığımız hamurların ortasına yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar iç harç koyuyoruz ve kenarlardan birleştirip tepsiye aksi çevirip koyuyoruz pideyi.
  8. En son olarak üzerine yumurta sürüp 200 dereceye fırınlıyoruz. Afiyet olsun.

Etli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu